- نویسنده : نسیم سحر
- بازدید : 1815 مشاهده
- دسته بندی : قرآن , مسائل ارتباط با خدا در قرآن , شرک به خدای واحد ,

تاریخچۀ شرک و بت پرستی
تاریخ بت پرستی در ادوار زندگی بشر را می توان در پرستش و کرنش در برابر مظاهر طبیعی جستجو کرد. یکی از باورهای رایج در میان انسانهای نخستین تقدیس و ستایش برخی از حیوانات و گیاهان بوده است که «توتم» نام دارد و به این نوع پرستش، توتم پرستی اطلاق می شود. علاوه بر تقدیس حیوانات و گیاهان، در این دوره حتّی پارهای اشیای بی جان هم قداست داشتهاند که به آنها «فتیش» گفته می شد.
پس از پایان اعصار نخستین، تاریخ آدمیان به تدریج شاهد ظهور تمدن های بزرگی در گوشه و کنار زمین گردید و بتپرستی از شکل نخستین آن یعنی پرستش مظاهر طبیعی به سوی پرستش امور فراطبیعی یا ارواح و خدایان نامرئی تکامل یافت. در این راستا میتوان به دو نمونه از این دست اشاره کرد:
الف) در روم، مردم به ارواح متعددی اعتقاد داشتند؛ ارواحی که فاقد صورت مشخص و شخصیت مستقل بودند.(معارف اسلامی، ج1، ص 38 ـ 27.) رومیان قدیم حدود سه هزار خدا به نام ارباب انواع داشتند زیرا هر کاری نزد آنان، خدای مخصوص داشت.(ماله، البر، تاریخ روم، ج 1، ص 29.) مثل خدای باران و غیره.
ب) در ایران پیش از زردتشت، آیین مغان غالب بود که دو گانه پرستی و اعتقاد به خدای خیر و خدای شر را تبلیغ می کرد. اما زردتشت با ظهور خود، آیین پیشین را اصلاح کرد و شرک ایرانیان را به سوی یکتاپرستی سوق داد.(سعیدی مهر و امیر دیوانی، معارف اسلامی، ج 1، ص 38.) و از اصلاحات او، این بود که پرستش دیوان را ممنوع کرد و تنها به پرستش اهورا مزدا دعوت می کرد و دیوان را پلید و ملعون و غیر قابل پرستش میدانست. اما عقاید آریائیها پس از زردتشت رو به پستی و انحطاط گذاشت و به اعتقاد بسیاری از محققان جنبهي عالی تعلیمات زردتشت تبدیل به افکاری سخیفی شد که در دوران ساسانیان به کیش زردتشت بستند.(شهید مطهری،خدمات متقابل اسلام و ایران، ص 209 ـ 213.)
نسیم سحر دات آی آر
تعجیل در ظهور آقا امام زمان عج صلوات