برای درمان نقرس چه بخوریم؟
یک رژیم غذایی مناسب برای نقرس، غنی از غذاهایی است که به کاهش سطح اسید اوریک کمک می کنند و همچنین از تشدید شدن آن جلوگیری می کنند. در ادامه به بررسی غذاهای مفید برای نقرس می پردازیم.
لبنیات کم چرب
محصولات لبنی منبع عالی پروتئین و کلسیم بدون محتوای پورین موجود در گوشت هستند. تحقیقات نشان داده است که محصولات لبنی کم چرب مانند شیر بدون چربی، ماست و پنیر کاتیج می توانند به کاهش سطح اسید اوریک کمک کنند.
گیلاس و انواع توت ها
مطالعات نشان می دهند که گیلاس، به ویژه گیلاس ترش (آلبالو) سطح اسید اوریک و تعداد دفعات حمله نقرس را کاهش می دهد. همچنین انواع توت ها از جمله توت فرنگی، بلوبری و تمشک نیز سرشار از ترکیبات ضد التهابی و آنتی اکسیدان ها هستند که به سلامت کلی مفاصل کمک می کنند.
سبزیجات
بیشتر سبزیجات پورین کمی دارند و به راحتی در رژیم غذایی نقرس قرار می گیرند. سبزیجات چلیپایی مانند کلم بروکلی، گل کلم و کلم بروکسل، و همچنین سبزیجات برگ دار مانند اسفناج و کلم پیچ، سرشار از مواد مغذی هستند که التهاب ناشی از نقرس را کاهش می دهند.
غلات کامل
غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر، کینوا و نان سبوس دار، منابع عالی فیبر هستند که می تواند به کاهش سطح اسید اوریک و بهبود عملکرد کلیه کمک کند. همچنین غلات سبوس دار کمتر منجر به افزایش قند خون می شوند و در مقایسه با کربوهیدرات های تصفیه شده، انتخاب بهتری برای مدیریت نقرس هستند.
آجیل ها و دانه ها
آجیل ها و دانه ها، از جمله بادام، گردو، تخم کتان و دانه چیا، چربی های سالم، پروتئین و فیبر را فراهم می کنند بدون اینکه منجر به تولید اسید اوریک شوند. این خوردنی ها را می توان به عنوان میان وعده به رژیم غذایی نقرس اضافه کرد.
حبوبات
حبوبات از جمله لوبیا و عدس و سرشار از پروتئین و فیبر گیاهی هستند که آنها را جایگزینی سالم برای گوشت می کند. پورین آنها در مقایسه با محصولات حیوانی نسبتاً کم است که آنها را گزینه خوبی برای دریافت پروتئین در مبتلایان به نقرس تبدیل می کند.
آب
هیدراته ماندن و دریافت میزان آب کافی برای افراد مبتلا به نقرس ضروری است، زیرا به دفع اسید اوریک از بدن کمک می کند. نوشیدن مقدار زیادی آب در طول روز می تواند با بهبود عملکرد کلیه و دفع اسید اوریک، خطر تشدید نقرس را کاهش دهد.
مرکبات
مرکباتی مانند پرتقال، لیمو و گریپ فروت سرشار از ویتامین سی هستند که به کاهش سطح اسید اوریک در خون کمک می کند. قرار دادن این میوه ها در رژیم غذایی به دلیل خواص تقویت کننده سیستم ایمنی و آنتی اکسیدانی آنها می تواند فواید سلامتی بیشتری را به همراه داشته باشد.
صبحانه برای نقرس
برای افراد مبتلا به نقرس، انتخاب غذاهای مناسب در وعده صبحانه برای مدیریت این بیماری و جلوگیری از تشدید عود آن ضروری است. صبحانه افراد مبتلا به نقرس باید روی غذاهای کم پورین، پر فیبر و مواد ضد التهابی متمرکز باشد. بهترین گزینه های صبحانه برای نقرس عبارتند از:
- جو دوسر با میوه (گیلاس، توت فرنگی و بلوبری)، آجیل (بادام و گردو) و شیر کم چرب
- ماست کم چرب ساده، میوه های تازه (مانند موز، گیلاس یا مرکبات)، دانه چیا یا تخم کتان و مقداری گرانولا
- نان سبوس دار، آووکادو، گوجه فرنگی، روغن زیتون و کمی نمک و فلفل
- خاگینه به همراه اسفناج، فلفل دلمه ای، گوجه فرنگی، پیاز و روغن زیتون
- پنکیک سبوس دار (حاوی آرد گندم کامل یا جو، تخم مرغ، شیر بادام، بکینگ پودر، میوه های تازه (مانند توت ها یا موز) و ماست کم چرب ساده)
- خوراک سیب زمینی شیرین با تخم مرغ ( حاوی سیب زمینی شیرین، تخم مرغ، فلفل دلمه ای، پیاز، روغن زیتون و کمی نمک و فلفل)
صبحانه برای نقرس bichashk