ترشحات مقعدی چیست؟
ترشح مقعدی به هر ماده ای غیر از مدفوع اطلاق می شود که از رکتوم خارج می شود از جمله خون، چرک و مخاط. این ترشحات ممکن است روی دستمال توالت بعد از پاک کردن، در مدفوع یا در لباس زیر مشاهده شوند.
علت ترشحات مقعدی
ترشحات مقعدی به علل متفاوتی رخ می دهد. این مشکل می تواند ناشی از عفونت های مقاربتی مانند کلامیدیا، بیماری های مقعدی مانند هموروئید، بیماری های گوارشی مانند سندرم روده تحریک پذیر و موارد دیگری باشد. در ادامه به بررسی علل ترشحات مقعدی می پردازیم.
عفونت های مقاربتی
برخی از عفونت های مقاربتی ممکن است باعث ترشح مقعد، واژن یا آلت تناسلی شوند. عفونت های مقعدی که می توانند رکتوم یا مقعد را تحت تاثیر قرار دهند ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- کلامیدیا
- سوزاک
- تبخال
- سیفلیس
- زگیل تناسلی
ترشح از مقعد ممکن است تنها علامت عفونت باشد. با این حال، بیماری های مقاربتی معمولاً با علائم دیگری نیز همراه هستند، مانند:
- تحریک یا خارش در ناحیه مقعد
- تورم، درد یا حساسیت در ناحیه مقعد
- درد، خونریزی یا هر دو در حین اجابت مزاج
- رشد پوست، تاول یا زخم های باز روی مقعد یا در اطراف آن
https://vanaklaser.ir/%D8%AA%D8%B1%D8%B4%D8%AD%D8%A7%D8%AA-%D9%85%D9%82%D8%B9%D8%AF%DB%8C/
عفونت های دستگاه گوارش
در موارد شدید مشکلات ناشی از غذا، که معمولاً به عنوان مسمومیت غذایی شناخته می شود، ممکن است ترشحات مقعدی (خونریزی) مشاهده شود. عفونت های دستگاه گوارش ممکن است توسط انواع مختلفی از باکتری ها، ویروس ها و انگل ها ایجاد شوند. مسمومیت غذایی در کنار ترشحات مقعدی می تواند با علائم دیگری مانند تب، اسهال و حالت تهوع نیز همراه باشد. برخی از مسمویت های غذایی خود به خود برطرف می شوند، اما برخی دیگر ممکن است به آنتی بیوتیک نیاز داشته باشند.
سندرم روده تحریک پذیر
سندرم روده تحریک پذیر یک بیماری گوارشی است که بر عملکرد روده تاثیر می گذارد. علت دقیق سندرم روده تحریک پذیر ناشناخته است، اما عوامل متعددی از جمله ژنتیک، استرس و عفونت ها میتوانند در ایجاد آن موثر باشند. وجود مخاط در مدفوع از رایج ترین علائم این بیماری می باشد. همچنین در کنار ترشحات مقعدی این بیماری می تواند با علائم زیر نیز همراه باشد:
- درد و گرفتگی شکم
- نفخ
- اسهال
- یبوست
علائم سندرم روده تحریک پذیر را اغلب می توان با ترکیبی از درمان های خانگی و تغییرات سبک زندگی، داروها و درمان های سلامت روان کنترل کرد.
هموروئید
هموروئید یا بواسیر، سیاهرگ های متورم و ملتهب در اطراف راست روده یا مقعد هستند. بواسیر به دو دسته هموروئید خارجی (در زیر پوست اطراف مقعد) و هموروئید داخلی (در پوشش مقعد و پایین رکتوم) تقسیم می شود. هموروئید بزرگ شده می تواند مایعی را به شکل مخاط یا خونریزی از مقعد ترشح کند. علائم شایع هموروئید عبارتند از:
- خارش مقعد
- ناراحتی یا درد در ناحیه مقعد
- توده یا تورم در ناحیه مقعد
- احساس سوزش در مقعد
- خون در مدفوع با یا بدون درد
بواسیر از علل رایج ترشحات مقعدی محسوب می شود. این بیماری را معمولاً می توان با درمان های خانگی کنترل کرد، اما اگر همراه با مشکلاتی مانند خونریزی باشد بهتر است از روش های پزشکی مانند لیزر بواسیر برای درمان آن استفاده شود.
آبسه مقعدی یا فیستول
آبسه مقعدی یک کیسه عفونی پر از چرک در نزدیکی مقعد است. این آبسه معمولاً در اثر عفونت حاد در غدد مقعد ایجاد می شود. علائم رایج آبسه مقعدی شامل:
- ترشح یا خونریزی مقعدی
- تورم، درد یا حساس شدن پوست در ناحیه مقعد
- یبوست
- خستگی
بدون درمان، عفونت ممکن است به بافت اطراف مقعد گسترش یابد و در برخی موارد، تونلی بین آبسه عفونی و پوست ایجاد کند. این تونل به عنوان فیستول مقعدی شناخته می شود. علائم فیستول ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- ترشحات بدبو یا به صورت خونریزی
- خارش مقعد
- درد شدید مقعد به ویژه در هنگام اجابت مزاج
- تب
- خستگی