علت خونریزی در سه ماه دوم بارداری (هفته ۱۳ تا ۲۶)
خونریزی در سه ماه دوم بارداری شایع نیست اما امکان وقوع آن وجود دارد. در زیر به بررسی دلایل خونریزی در هفته ۱۳ تا ۲۶ بارداری می پردازم.
جفت سرراهی
جفت سرراهی زمانی رخ میدهد که جفت به طور جزئی یا کامل دهانه رحم را میپوشاند و مسیر خروج نوزاد را مسدود می کند. خونریزی به دلیل جفت سرراهی معمولا بدون درد بوده و رنگ آن قرمز روشن است. در اغلب موارد این نوع خونریزی بعد از هفته ۲۰ بارداری اتفاق می افتد. اگر خونریزی بعد از هفته 20 بارداری رخ داد، به ویژه اگر بدون درد باشد، باید به پزشک مراجعه کنید. جفت سرراهی می تواند خطرناک باشد و ممکن است نیاز به سزارین داشته باشد.
جدا شدن قبل از موقع جفت از رحم
این وضعیت زمانی اتفاق میافتد که جفت قبل از زمان مقرر از دیواره رحم جدا میشود، که ممکن است منجر به کاهش اکسیژن و مواد مغذی برای جنین شود. علائم آن عبارتند از خونریزی که معمولاً با درد شکم شدید و انقباضات همراه است. خونریزی ممکن است تیره و سنگین باشد و ممکن است ضربان قلب جنین کاهش یابد. جداشدگی زودرس جفت یک وضعیت اضطراری است. در صورتی که خونریزی شدید، درد شکم یا علائم دیگر را تجربه کردید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید.
نارسایی سرویکس
در این وضعیت، دهانه رحم به طور زودرس شروع به باز شدن میکند، که خطر سقط جنین یا زایمان زودرس را به همراه دارد. نارسایی سرویکس با خونریزی سبک یا لکه بینی همراه است. سایر علائم آن شامل فشار در لگن و افزایش ترشحات واژنی می باشد. اگر سابقه زایمان زودرس یا مشکلات دهانه رحم دارید، باید برای بررسی و درمان احتمالی با پزشک مشورت کنید.
خونریزی در بارداری تا چه حد طبیعی است
لکه بینی یا چند قطره خون به ویژه در اوایل بارداری طبیعی است اما اگر خونریزی شدید را تجربه کنید می تواند نشان دهنده یک مشکل جدی باشد. اگر خونریزی در بارداری همراه با یکی از موارد زیر باشد خطرناک است و فوری به پزشک مراجعه کنید:
- رنگ خون روشن
- درد شدید شکم
- گرفتگی شکم
- تب
- سرگیجه
- ضعف
- غش
بیچشک | مجله موفقیت، روانشناسی، اطلاعات بیماریها و پزشکی دلایل خونریزی در ماه های آخر بارداری