انواع جراحی فیستول مقعدی
روش های متفاوتی برای عمل فیستول وجود دارد. معروف ترین این روش ها فیستولوتومی است که در اغلب موارد فیستول را درمان می کند. اما گاهی فیستول مقعدی از عضله اسفنکتر عبور می کند که در این صورت نوع دیگری از جراحی نیاز است. همچنین ممکن است بعد از انجام جراحی فیستول دوباره برگردد که در این صورت روند درمان طولانی تر خواهد شد. در زیر به بررسی انواع روش های جراحی فیستول خواهیم پرداخت.
فیستولوتومی
رایج ترین نوع عمل برای فیستول های ساده، فیستولوتومی است. در فیستولوتومی تمام طول فیستول برای باز کردن آن بریده می شود.
پزشکان در این روش، پوست و بافت های زیرین آن را برش می دهند تا قسمت بالای فیستول باز شود. قسمت زخم شده را بخیه نمی زنند و اجازه میدهند تا به تدریج خودش بهبود پیدا کند. این نوع از عمل برای اغلب فیستول های ساده جوابگو است. برای جراحی فیستول هایی که از عضلات اسفنکتر عبور می کنند از این روش استفاده نمی شود زیرا می تواند خطرناک باشد.
عمل جراحی فیستول چند مرحله ای
این روش زمانی انجام می شود که چند جراحی فیستول با فاصله زمانی چند ماه انجام می شود و در هر جراحی مقداری از فیستول باز می شود. جراح در هر عمل یک ستون شل در اطراف بخش های باقی مانده فیستول قرار می دهد تا به تخلیه آن تا جراحی بعدی کمک کند.
جراحی فیستول با ستون (عمل فیستول با نخ)
درواقع منظور از ستون نخی است که جراح آن را از درون تونل فیستول رد می کند و نخ را از بیرون گره می زند. این ستون، فیستول را به مرور زمان باز می کند و به تخلیه عفونت و التیام آن کمک میکند بدون اینکه به عضلات اسفنکتر مقعدی شما آسیبی وارد کند به همین دلیل خطر بی اختیاری را کاهش می دهد. بخیه برای چند ماه در جای خود باقی می ماند تا فیستول به طور کامل تخلیه و بهبود پیدا کند.
مدت زمان نخ فیستول بعد از عمل در اغلب موارد 6 هفته می باشد اما در برخی از موارد ممکن است برداشتن آن مدت زمان بیشتری طول بکشد. نحوه برداشتن نخ فیستول با یک برش کوچک توسط جراح و بیرون آوردن آن انجام می شود اما در اغلب موارد نیاز به برش نیست و نخ به مرور زمان از عظله اسفنکتر عبور کرده و به سمت بیرون می آید و در نتیجه راحت تر می توان نخ فیستول را برداشت.
جراحی فیستول به روش فلپ ادونسمنت
در این روش جراحی ، شیار داخلی فیستول به وسیله ی بافت های سالم پوشش داده می شود تا مسیر فیستول بسته شود. در این روش جراح نیاز به بریدن عضلات اسفنکتر ندارد. در نتیجه امکان بروز بی اختیاری کاهش داده می شود.
جراحی فیستول با استفاده از پلاگین
در این روش جراحی فیستول، یک پلاگین که با مواد کلاژن پر شده است در داخل فیستول قرار داده می شود یا اینکه خمیر کلاژن به درون فیستول تزریق می شود. مزیت این روش این است که نیازی به برش نیست اما دهانه فیستول بخیه زده می شود. این نوع از درمان برای همه فیستول ها مناسب نیست، درصد موفقیت آن پایین بوده و احتمال عود در آن وجود دارد. این جراحی حدود 45 دقیقه زمان می برد.
منبع : عمل فیستول - https://vanaklaser.ir/%D8%B9%D9%85%D9%84-%D9%81%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%88%D9%84/