شقاق مقعد و سرطان مقعد شرایط متفاوتی هستند که علائم مشترکی دارند. شقاق مقعدی یک بیماری بسیار شایع است و معمولاً دلیلی برای نگرانی نیست. سرطان مقعد، از سوی دیگر، نادر است، اما می تواند به طور بالقوه تهدید کننده زندگی باشد.
شقاق مقعدی نه خطر سرطان روده بزرگ را افزایش می دهد و نه باعث آن می شود.
شقاق مقعدی که در عرض هشت هفته بهبود نمییابد، مزمن در نظر گرفته میشود و ممکن است نیاز به درمان بیشتری داشته باشد.آیا شقاق خود به خود درمان میشودشقاق حاد معمولاً با خودمراقبتی در خانه و پیشگیری از یبوست ممکن است خود به خود درمان شود. اما اگر فشار ناشی از یبوست و دفع مدفوع دائماً شقاق را باز کند، میتواند مشکل ساز شود و به شقاق مزمن با عودهای مکرر تبدیل شود که برای درمان به جراحی نیاز است.
درمان نشدن شقاق میتواند منجر به عوارض مختلف تهدید کننده زندگی شود. مداخله زودهنگام و درمان به موقع شقاق مقعدی می تواند فرد را از درد و ناراحتی غیرضروری نجات دهد و مانع ایجاد شقاق مزمن شود.چه کسانی بیشتر مستعد شقاق مقعد هستند؟بزرگسالان بین 20 تا 40 سال بیشتر مستعد ابتلا به شقاق هستند، اما ممکن است شقاق در کودکان و برای نوزادان نیز اتفاق بیفتد. با افزایش سن، احتمال ابتلا به شقاق کاهش می یابد.علاوه بر این، افرادی که دارای برخی از شرایط پزشکی مانند لوسمی، سرطان، کولیت اولسراتیو و بیماری های مقاربتی هستند، بیشتر مستعد ابتلا به آن می باشند.