YPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd"> سختی آب چیست
زمان جاری : سه شنبه 16 اردیبهشت 1404 - 2:48 بعد از ظهر
نام کاربری : پسورد : یا عضویت | رمز عبور را فراموش کردم


سلام دوست عزیز؛
به انجمن سرگرمی ، تفریحی و دوستانه خودت خوش اومدی
براي مشاهده تالار ها با امکانات کامل میتونید از طريق گزینه های زیر اقدام کنيد
عضویت سریع و آسان
یا
ورود به حساب کاربری


آیا میدانید؟ ایا میدانید :






تعداد بازدید 62
نویسنده پیام



ارسال‌ها : 4
عضویت: 15 /7 /1402
تشکرها : 1
سختی آب چیست

سختی آب به میزان مواد محلول در آب گفته میشود که این مواد معدنی معمولاً به صورت یون‌های محلول در آب وجود دارند و می‌توانند به اشکال مختلفی مانند کلریدها، سولفات‌ها، کربنات‌ها و نیترات‌ها در آب حاضر باشند. سختی آب معمولاً به واحد میلی‌گرم مواد معدنی در هر لیتر آب (mg/L) یا به واحد پارت‌میلیون (ppm) اندازه‌گیری می‌شود و تأثیر مستقیمی بر کیفیت آب و کاربردهای مختلف آب دارد.

میزان TDS که به مجموع مواد آلی و غیرآلی حل شده در یک حجم مشخص از آب اشاره دارد، یکی از مؤلفه‌های اساسی در ارزیابی کیفیت آب آشامیدنی است. واحد شاخص سختی آب که تمام دستگاه‌های سنجش سختی بر اساس آن تنظیم می‌شوند، معادل ppm یا میلی‌گرم بر لیتر است. باید توجه داشت که مقدار سختی آب هیچ تأثیر مستقیم و مشخصی بر pH (که نمایانگر میزان اسیدی یا بازی بودن آب است) ندارد. این اشتباه است که فرض کنیم آب‌های با سختی پایین به طور خاص دارای خصوصیت‌های اسیدی بیشتری باشند، چرا که این ادعا همچنان بر پایه علمی صحیح نیست.

سختی آب معمولاً به دو شکل اصلی اندازه‌گیری می‌شود

سختی کل (Total Hardness): این مقدار شامل تمام مواد معدنی مذاب در آب می‌شود. سختی کل به واحد میلی‌گرم مواد معدنی در هر لیتر آب (mg/L) یا به واحد پارت‌میلیون (ppm) اندازه‌گیری می‌شود.

سختی کربنات (Carbonate Hardness): این مقدار فقط به مواد معدنی مرتبط با کربنات‌ها (مانند کربنات کلسیم) مرتبط است و به واحد میلی‌گرم مواد معدنی در هر لیتر آب یا ppm اندازه‌گیری می‌شود.

سختی آب مهم است زیرا می‌تواند تأثیر مستقیمی بر بسیاری از کاربردهای آب داشته باشد. آب با سختی بالا ممکن است مشکلاتی مانند تجمع سنگ‌ها و رسوب‌های کلسیم و منیزیم در تجهیزات آبیاری، کاهش کارایی ماشین‌آلات و تجهیزات خانگی مانند بویلر‌ها و آب‌سخت‌کننده‌ها ایجاد کند. بنابراین، اندازه‌گیری و کنترل سختی آب برای اطمینان از کیفیت مناسب آب و پیشگیری از مشکلات مختلف بسیار مهم است

  1. آب نرم (Soft Water): آب نرم دارای مقادیر کمی از مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است و معمولاً دارای کمتر از 60 mg/L (ppm) سختی کل می‌باشد.
  2. آب سخت (Hard Water): آب سخت دارای مقادیر بیشتر از مواد معدنی مانند کلسیم و منیزیم است و معمولاً دارای بیشتر از 120 mg/L (ppm) سختی کل می‌باشد.
  3. بین این دو مقدار، ممکن است آب معمولی (متوسط) وجود داشته باشد که در محدوده میانی باشد. این مقادیر ممکن است در مناطق مختلف و منابع مختلف آب تغییر کند. سختی آب می‌تواند تأثیرات مختلفی روی مصارف مختلف آب داشته باشد،

    تجهیزات آزمایشگاهی راوین طب فروشنده دستگاه های TDSمیباشد

    جهت مشاهده محصول کلیک کنید


امضای کاربر : تجهیزات آزمایشگاهی
جمعه 28 مهر 1402 - 00:15
نقل قول این ارسال در پاسخ
تازه سازي پاسخ ها
پرش به انجمن :