علت استفاده
چون از آنژیوکت ها برای تزریق بدن استفاده می شود و این تزریق بدون دخالت سوزن به کار می رود .
پس خطر عفونت را کم می کند و زخم و جراحتی که ناشی از فرو رفتن سوزن در بدن است جلوگیری می کند.
در چه مکان ها و زمان هایی از آنژیوکت استفاده می شود؟
از این وسیله برای دسترسی عروقی استفاده می شود و در بیماران قبل از جراحی ، در اتاق اورژانس ، در رادیو گرافی که از ماده ی جاذب استفاده می کنند.
تفاوت آنژیوکت با کانتر سیاهرگ:
کانتر سیاهرگ مرکزی در ورید مرکزی مانند سیاهرگ ژوگولار داخلی روی گردن یا سیاهرگ زیر ترقوه ای در بالای قفسه ی سینه به کار می رود.
اما آنژیوکت در ورید و رگ های داخلی برای دسترسی به شریانی روی شریان محیطی و داخلی بیماران قرار داده می شود.
جلوگیری از عفونت ناشی از استفاده آنژیوکت:
برای جلوگیری از عفونت های ناشی از استفاده این وسیله کانتر را هر 96 ساعت عوض کنید هرچند که کانتر وضعیت خوی و تمیزی و عاری از عفونت داشته باشد. خرید سرنگ آوا نباید بیشتر از ساعت ذکر شده در رگ بماند و استفاده شود.
در چه قسمت هایی از بدن آنژیوکت قابل استفاده می شود:
در دست ها یا بازوها و گاهی هم در پا و ساق پا و حتی روی سر قرار می گیرد گاهی مسیر وریدی بزرگ تری باید برای تزریق فراهم شود که در این صورت در ورید های بزرگتر و مرکزی مانند سینه و گردن و کشاله ی ران تعبیه می شود.
پیچیدگیهای ناشی از دیابت چیست؟
سطح بالای قند در خون میتواند آسیبی جدی به رگها بزند.
اگر خون نتواند به راحتی در بدن جریان پیدا کند، به قسمتهایی از بدن که به آن نیاز دارند نمیرسد، و این مساله میتواند باعث آسیب عصبی، نابینایی، و بروز عفونت در پاها شود.
اسکاتلند برای اولین بار در جهان از آزمایش جدید تشخیص دیابت استفاده میکند
سازمان بهداشت جهانی میگوید دیابت یکی از دلایل اصلی نابینایی، مشکلات کلیوی، حمله قلبی، سکته و قطع قسمتهای پایینی دستها و پاها است.
در سال ۲۰۱۶، دلیل مستقیم مرگ ۱.۶ میلیون نفر دیابت عنوان شد.
چند نفر دیابت دارند؟
به گزارش سازمان بهداشت جهانی، تعداد افراد مبتلا به دیابت از ۱۰۸ میلیون نفر در سال ۱۹۸۰ به ۴۲۲ میلیون نفر در سال ۲۰۱۴ رسیده است.
دیابت میتواند به کوری، نارسایی کلیوی، سکته قلبی و سکته مغزی منجر شود
منبع تصویر، Getty Images
توضیح تصویر،
دیابت میتواند به کوری، نارسایی کلیوی، سکته قلبی و سکته مغزی منجر شود
در ۱۹۸۰، کمتر از ۵ درصد افراد بزرگسال در دنیا به دیابت مبتلا بودند - این نرخ در سال ۲۰۱۴ به ۸.۵ درصد افزایش پیدا کرد.
فدراسیون بینالمللی دیابت تخمین میزند که ۸۰ درصد بزرگسالان مبتلا به دیابت در کشورهایی زندگی میکنند که درآمد کم یا متوسط دارند و عادتهای غذایی به سرعت تغییر کردهاند.
این بیماری در کشورهای توسعهیافته با فقر و مصرف غذاهای ارزان و فرآوریشده ارتباط دارد.
عوارض دیابت چیست و چه مشکلاتی را در بدن ایجاد میکند؟
عوارض دیابت چیست
افزایش قند خون در بدن در کوتاه مدت شاید نتواند مشکل خاصی را ایجاد کند اما وجود آن به مدت طولانی میتواند باعث ایجاد مشکلات زیاد و حادی شود. مهم ترین مشکلی که این بیماری برای انسان به همراه دارد، تخریب رگ های ریز اما حیاتی موجود در بدن است. در درجه اول این تخریب رگ ها میتواند باعث آسیب به اندام های مهم انسان چون چشم ها، کلیه ها و اعصاب شود.
در ادامه به صورت مفصل به عوارض دیابت میپردازیم:
کتواسیدوز دیابتی
یکی از عوارض دیابت نوع یک است. دلیل آن نیاز بدن به انسولین و نبود انسولین به مقدار مورد نیاز در بدن است. این مورد در افرادی که در حال درمان خود با تزریق انسولین خارجی هستند نیز دیده میشود که دلیل آن نیاز بدن به انسولین به مقدار یا با دوز بالاتر است.
تنفس سخت، نفس با بوی بد (بوی کتان)، حالت تهوع، استفراغ، درد های شکمی و کاهش سطح هوشیاری از جمله علائم این مشکل است. درمان این بیماری اغلب نیاز به مراقبت های پزشکی و بستری شدن دارد و اصلی ترین موضوع برای درمان زودهنگام هنگام آن، کنترل سطح قند است.
شوک هایپراسمولار هیپرگلیسمیک
این حالت با نام هایی مانند سندرم یا کمای هایپراسمولار نیز شناخته میشود. در این بیماری سطح هوشیاری کاهش پیدا میکند و ممکن است حتی به تشنج و وارد شدن به حالتی "شبیه" به سکته مغزی همراه باشد. درمان این وضعیت باید به سرعت اتفاق بیوفتد و در صورت کوتاهی ممکن است به مرگ بیمار ختم شو