برخی دندانپزشکان پیشنهاد میکنند دندانی که قابل نگهداری نیست در همان جلسه کشیدن با ایمپلنت دندانی جایگزین شود.
🔷 مزایایی که برای گذاشتن ایمپلنت همزمان با کشیدن دندان در نظر گرفته میشود شامل کوتاهتر کردن زمان درمان وهمچنین استفاده از خاصیت زایندگی سلولهای استخوانساز موجود در حفره کشیدن دندان میباشد.
🔷 اما اگر در حفره ناشی از کشیدن دندان عفونت وجود داشته باشد یا شکل واندازه آن متناسب با سطح مقطع دایرهای ایمپلنت نباشد، بهتر است زمان کافی (معمولا حدود ۸ هفته) برای برطرف شدن عفونت یا پر شدن حفره با استخوان سپری شود و ایمپلنت پس از آن کاشته شود.
🔷 در نواحی که از لحاظ زیبایی اهمیت بیشتری دارند، مانند دندانهای جلوی فک بالا، روش کاشت با تاخیر ممکن است زیبایی روکش نهایی را بهتر کند. زیرا ممکن است در چند ماه اول بعد از کشیدن دندان، بافت استخوان و لثه تحلیل رفته و موجب نمایان شدن فلز ایمپلنت شوند؛ در صورتیکه در این زمان ایمپلنت به استخوان جوش خورده و امکان جابجا کردن آن به نحویکه زیر حد جدید لثه قرار بگیرد وجود ندارد.
🔷 این عقیده که گذاشتن فوری ایمپلنت مانع تحلیل استخوان ناشی از کشیدن دندان و حفظ بافتها میشود تا حد زیادی درست است. اما همه تحقیقات علمی این موضوع را تایید نمیکنند. از طرفی صبر کردن تنها چند ماه برای رفع عفونت موجود یا ترمیم شدن لثه پوشاننده باعث کاهش چشمگیری در میزان استخوان نخواهد شد.