دوازده موضوع در طراحی خوب اپ
برای طراحی اپلیکیشن «خوب» و کسب درآمد «خوب» از آن، دوازده نکته را باید مدنظر قرار دهید:
اپلیکیشن تلفن همراه شما
آیا نمونه بازاری دارد؟ آیا تعداد نمونه های بازاری آن خیلی زیاد است؟
با چه بودجه ای و چه زمانی قرار است طراحی و تولید شود؟
قرار است به چه اهدافی در میان مدت و بلندمدت دست یابد؟
قرار است چه بخشی از نیازهای اطلاعاتی کاربران هدف را پوشش دهد؟
چند صفحه محتوا و اطلاعات متنی و تصویر و تصویری را در اختیار مخاطب قرار می دهد؟
پرداخت درون برنامه ای دارد؟
برنامه و تقویم به روزرسانی فنی و محتوایی دارد؟
مشاوره آنلاین و پاسخ گویی به سؤالات مخاطبان دارد؟
و در طراحی آن
آیا قرار است تیمی از متخصصان رشته های مختلف برای توسعه اپ مورد نظر شما کار کنند؟ هزینه ساخت اپلیکیشن چقدر برایتان اهمیت دارد؟
آیا برای درآمدزایی از اپ، برنامه و طرح تجاری (BUSINESS PLAN) دارید؟ اگر جواب مثبت است، امکان سنجی شده است؟ یعنی مطابق با نیازهای بازار هدف، برنامه ریزی کرده اید؟
آیا ایده ای برای طراحی ساختار گرافیکی دارید؟ با گرافیست های حرفه ای مشورت کرده اید؟
آیا به UI/UX توجه کرده اید؟
شما به عنوان فردی که قصد سرمایه گذاری برای طراحی و ساخت و توسعه یک ایده در حوزه اپلیکیشن را دارید، باید در آغاز پاسخی برای سؤال های بالا داشته باشید.
تشخیص خوب نیازهای مشتری، در بلندمدت منجر به درامد خوب از طریق یک اپ می شود. درآمد از اپ مانند درامد از سهام در بازار بورس، نیاز به تحلیل درست بازار، صبوری و رصد مستمر بازار دارد.
اپلیکیشن های فروشگاهی
کارآفرینان دیجیتالی یعنی کسانی که از اینترنت درآمدزایی دارند در چند سال اخیر صدها اپ فروشگاهی طراحی و راه اندازی کرده اند. خیلی از آن ها را ما نمی شناسیم. چرا؟ دلایل زیادی دارد. یکی از مهم ترین دلایل، عدم جذابیت اپ برای طیف گسترده ای از مخاطبان است.
اپ فروشگاهی، باید در حوزه و موضوع فعالیت خود (از صنایع غذایی تا محصولات و خدمات عمومی و تخصصی) نیازسنجی درستی انجام داده باشد. وقتی میدانیم چهارده میلیون فرد مجرد زیر چهل سال در کشور وجود دارد و سالانه، صدها میلیارد تومان صرف خرید غذای سگ و گربه و اکسسوری دخترانه و پسرانه می شود، پس اپ فروشگاهی باید با نیازهای جامعه جلو برود و خدمات و محصولاتی محبوب شمار زیادی از هموطنان را ارائه کند و نمونه بازاری قوی، نداشته باشد.
اپ فروشگاهی یکی از روش های درآمدزایی است. مهم فقط طراحی اپ فروشگاهی نیست که شما هم مانند دیگران دارندۀ اپ فروشگاهی شوید! مهم آن است که خدمات و محصولاتی را ارائه دهید که قانونی و برای مشتریان جذاب باشد و نیازهای طیف گسترده ای از جامعه را برآورده کند.
خلاقیت برای درآمدزایی از اپ فروشگاهی بسیار مهم است؛ خلاقیت هایی مانند اپ فروشگاهی عرضه کتابچه های الکترونیکی ارزان و پرمحتوای تحصیل رایگان مهندسی و پزشکی در خارج از کشور یا کتابچه های صوتی راهنمای مهاجرت آسان و سرمایه گذاری برای عاشقان مهاجرت یا اپ فروشگاهی برای خرید هدایای زیر X ریال!
اپلیکیشن های آموزشی برای کودکان و دانش آموزان
شمار دانش آموزان و کلاس اولی های ایران با کاهش جمعیت، در حال کاهش است؛ اما همچنان دارای جمعیتی بالای ده میلیون نفری هستند که آماری عالی برای کسب درآمد است. دانش آموزان از کلاس اول ابتدایی تا پایان دوره دوم متوسطه، نیازهای مختلف تحصیلی دارند. مهم تر از همه آنکه دانش آموزان، به والدین خود وابسته هستند. پس اپی که برای دانش آموز ساخته می شود، درواقع از سوی والدین هم دیده می شود.
اپلیکیشن های آموزشی صنفی
صنوف برای ارتباط با کاربران و مشتریان خود، اپهای آموزشی صنفی تولید می کنند. مثلاً صنف صنعت ساختمان که مهندسان تا فروشندگان تجهیزات صنعتی را در بر می گیرد، با طراحی اپ صنفی می توانند قوانین و مقررات و اخبار و قیمت روز تجهیزات و ابزار صنعتی لازم در صنعت مورد نظر خود را اطلاع رسانی کنند. اگر شما به دنبال روشی برای درآمدزایی از اپ تلفن همراه هستید، طراحی اپ های آموزشی در صنوف مختلف، یک اقدام اساسی است.
در حال حاضر اپ های صنفی که نگاه آموزشی برای جامعه مخاطبان صنف مربوطه داشته باشند، زیاد نیست؛ مثلاً در صنف پرستاران، مهندسان مکانیک، مهندسان برق، حقوقدانان، صنف پوشاک و غیره، اپ تخصصی کمی وجود دارد.همچنین طراحی اپلیکیشن اندروید و ios برای این جامعه هدف بسیار ضروری است.
اپلیکیشن های بازی و سرگرمی
بیش از نیمی از جامعه ایران، گوشی هوشمند دارند و چند بازی معروف و غیر معروف روی آن نصب کرده اند. اشتیاق برای بازی در تلفن همراه رو به افزایش است. امروزه بازی های معروفی در ایران وجود دارد که از تبلیغات تلفن همراه درآمد میلیونی به دست می آورند.
مراحل ساخت اپلیکیشن موبایل
امروزه بسیاری از افراد به دنبال کسب درآمد از اینترنت در منزل خود هستند و با بهرهگیری از بازاریابی موبایلی و استفاده از تبلیغات درون برنامهای اپلیکیشن ها توانستند کسب درآمد اینترنتی مطلوبی داشته باشند.
مراحل ساخت یک اپلیکیشن موبایل بسیار گسترده است اما قبل از ساخت آن باید توجه داشته باشید که با ساخت اپلیکیشن هدف شما چیست و آیا شما با این اپلیکیشن قصد طی کردن مسیر جدیدی را برای رفع نیاز کاربران دارید؟ در حقیقت با پاسخ دادن به این سؤالات، شما را در موفقیت اپلیکیشنی که قصد ساخت آن را دارید کمک میکند.
اما توجه داشته باشید که فضای اپلیکیشن و فضای وب دو محیط کاملاً متفاوت هستند. در نتیجه همان اندازه که این وبسایت برای یک کسب و کار در میان مردم جا افتاده است به علت توجه زیاد مردم به نقش موبایل و اپلیکیشن موبایلی میتوان گفت که طراحی اپلیکیشن موبایل برای کسب درآمد راحت بسیار مهم است.
در ساخت اپلیکیشن موبایل اولین گام توجه به سیستمعامل گوشیها است و از آن که سیستمعامل اکثر گوشیها با ios و اندروید است اما چنین عوامل سبب نمیشود که شما حتماً از این سیستمهای اندروید و ios استفاده کنید.
طبق آمارهای گرفته شده نشان میدهد که ۹۹ درصد از گوشیهای موبایل سیستم اندروید و IOS را دارند.
اما در کل برای انتخاب سیستمعامل اپلیکیشن موبایل به عواملی:
سن کاربران
نیازهای مخاطبان
مدتزمان بودجه تعیینشده
منطقه جغرافیایی کاربران اپلیکیشن
درکل طراحی اپلیکیشن به تمام گامهای که به کد نویسی، تست، طراحی گرافیکی و … از یک برنامه انجام میشود میگویند که طراحی اپلیکیشن کاری سخت و اغلب به تخصصهای خاص نیاز دارد.
در طراحی اپلیکیشن به طور کلی با ۸ گام اساسی تشکیل میشود که بسیاری از این مراحل جزء جداییناپذیر طراحی، ساخت و ارائه هر محصول یا خدماتی که در بازار رقابتی امروز وجود دارد است:
شناخت
نیاز
جامعه هدف
مدل کسب درآمد
اپلیکیشن را طراحی کنید
توسعه نمونه اولیه
آنالیز و تحلیل
Beta testing
دیباگ و انتشار اپلیکیشن
یکی از جمله راههای کسب درآمد از طراحی اپلیکیشن موبایل با وب نگاه سر پردازی است همانطور که میدانید برخی از روشها نسبت به روشهای دیگر بدن سالمتری دارند برای مثال میتوان به روش اشتراکگذاری برای بعضی از سرویسهای پخش موسیقی اخبار و سرگرمی و سایر برنامههای کاربردی که بیشتر بر روی محتوا و عملکرد تمرکز دارند اشاره کرد.
از جمله راههای درآمدزایی رایج از اپلیکیشن موبایل را میتوان:
تبلیغات درون اپلیکیشن
خرید داخل اپلیکیشن
اپلیکیشن های پولی
گرفتن لید و بازاریابی مشارکتی
یک نکته بسیار مهم در راه استفاده از اپلیکیشن که باید به آن توجه کرد این است که از اپلیکیشن های ارزانقیمت فعالیت خود را آغاز کنید تا با راه و روش (چم و خم) کار آشنا شوید.
تبلیغات درون اپلیکیشن
همان طور که میدانید تبلیغات درون برنامه یکسری تبلیغاتی است که در اپلیکیشن های موبایلی به مخاطبان نمایش داده میشود به این صورت که توسعهدهندگان میتوانند به راحتی ناشر تبلیغات موبایلی تبلیغ دهندگان باشند.
یعنی با تبلیغ آنها در اپلیکیشن موبایلی خود و بابت هر نمایش و کلیک پورسانتی را از صاحبان برندها دریافت میکنند که یکی از پردرآمدترین نوع تبلیغات موبایلی تبلیغات ویدیویی است.
از جمله مزایای تبلیغات درون برنامه عبارتند از:
مشخص کردن مخاطبان هدف تبلیغات
جلبتوجه کاربران در فضای اپلیکیشن نسبت به وبسایت بیشتر است.
اپلیکیشن بهترین راه شناخت مخاطبان است که در نتیجه میتوان تبلیغات اثرگذارترین تولید کرد.
تبلیغات بینابینی
یکی از جمله راههای کسب درآمد از اپلیکیشن، با استفاده از تبلیغات بینابینی است. به این صورت که در تبلیغات بینابینی، تبلیغ را به صورت خلاقانه در کل صفحه تلفن همراه نمایش میدهند. این تبلیغات درون برنامهای، این امکان را برای تبلیغکنندگان ایجاد میکند که به طور کامل با مخاطبان خود در ارتباط باشند و مهمترین نکته در تبلیغات بینابینی، زمانبندی است.
اما باید توجه داشته باشید تبلیغات زیاد به صورتی که کل صفحه کاربر را اشغال کند و یا تبلیغاتی که با روحیه کاربر هماهنگی نداشته باشد، سبب ایجاد نارضایتی کاربر میشود. در نتیجه، بهترین زمان ارائه تبلیغات بینابینی برای کسب درآمد از بازی، بعد از پایان بازی و یا مابین تعویض مقالات باشد باید ارائه شود.
راههای کسب درآمد از اپلیکیشن
در این مقاله سعی کردیم شما را با طریقه کسب درآمد از اپلیکیشن های موبایلی آشنا کنیم. یکی از روشهای کسب درآمد در منزل با کامپیوتر، ساخت اپلیکشن های مختلف است که وقتی شما اپلیکیشن خود را در اپ استورها قرار میدهید، باعث بهتر دیده شدن اپلیکیشن میشوید که در نتیجه، باعث ایجاد یک کسب و کار خانگی درآمدزا برای شما از طریق اپلیکیشن های موبایلی میشود. همچنین شما میتوانید با زیر نظر گرفتن مشتریان خود و ایجاد تغییرات با توجه به نیاز مشتریان، سبب رونق اپلیکیشن موبایلی خود شوید.
به یاد داشته باشید که افراد، بیشتر بر روی محصولی سرمایهگذاری میکنند که درآمدزایی داشته باشند؛ بنابراین سعی کنید همیشه با برنامه و درآمدزایی شروع کنید و آن را ادامه دهید