خورش غوره مسما یکی از خورشت های سنتی و غنی استان گیلان است که طرز تهیه آن مراحلی داشته و مواد اولیه در طرز تهیه خورش غوره مسما بسیار مفید و عالی برای بدن هر مصرف کننده ای می باشد. آموزش بینظیر طرز تهیه پامادور خورشت شمالی را بخوانید.
در ادامه برایتان از مواد اولیه این خورش گیلانی الاصل خواهیم گفت. اگر به انار علاقه داشته باشید، طرز تهیه خورش انار بیج گیلانی را به شما پیشنهاد می کنیم.عناصر تشکیل دهنده در آماده سازی و طرز تهیه خورش غوره مسما عبارتند از مرغ، غوره، بادمجان، گوجه فرنگی، پیاز، هویج، سیر تازه، زعفران دمکرده، فلفل سیاه و زردچوبه که میتوان به جرئت گفت این موادی که در آموزش طرز تهیه خورش غوره مسما بکار می روند و از خواص بسیار زیادی برخوردار هستند.شما می توانید در جدول ارزش غذایی نیز مشاهده داشته باشید که تمامی آنها از وضعیت بسیار مناسبی دارند.در صورتیکه علاقه دارید بیشتر درباره مسائل علمی در آشپزی اطلاعات کسب کنید، بخش اطلاعات علمی آشپزی را مطالعه ای داشته باشید.در ادامه برای شما مراحل پخت و طرز تهیه خورش غوره مسما را برایتان تشریح خواهیم نمود:
در گام نخست قابلمه ای مناسب انتخاب کرده و بر روی حرارت اجاق گاز قرار می دهیم.
در گام دوم هویج، پیازهای نگینی شده، مرغ، نمک دریا، سیر تازه، فلفل سیاه و دو لیوان آب ولرم درونش می افزاییم.
در گام سوم پس از نیم پز شدن مرغ ها، آنها را درون تابه ای مناسب قرار داده و با اندکی کره تفت و سرخ می نماییم.
در گام چهارم در زمان سرخ شدن مرغ زعفران دمکرده به تابه افزوده و پس از سرخ شدن از مرغ را از آن خارج می نماییم.
در گام پنجم پیاز های از قبل نگینی شده را درون همان تابه تفت داده و چهار گوجه فرنگی را پس از رنده کردن به درون تابه می افزاییم.
در گام ششم اندکی زردچوبه، رب گوجه ، نمک دریا و فلفل سیاه اضافه می کنیم.
در گام هفتم آب مرغ پخته شده را از صافی گذرانده و به تابه اضافه می کنیم و شعله اجاق گاز را زیاد کرده تا آب مرغ به جوش بیاید.
در گام هشتم در تابه ای دیگر روغن افزوده و غوره را بر روی اجاق گاز قرار داده و تفت می دهیم.
در گام نهم غوره ها را به سس تابه اول اضافه کرده و شعله اجاق گاز را کم کرده و سه عدد گوجه فرنگی را از وسط نصف کرده و به همراه تکه های مرغ به درون قابلمه ای وارد می کنیم.
در گام دهم آب ولرم را نیز اضافه کرده و اجازه می دهیم تا بپزد.
در گام یازدهم در یک تابه دیگری روغن ریخته و بادمجان ها را درونش سرخ می کنیم و آنها را یک ربع قبل از خاموش کردن قابلمه به آن می افزاییم.
همانطور که ملاحظه کردید برای شما عزیزان طرز تهیه خورش غوره مسما را به کاملترین شکل ممکن توضیح دادیم. امیدواریم که این آموزش مورد توجهتان قرار گرفته و آن را در منزل برای عزیزانتان بپزید. در صورتیکه تمایل دارید که با خورش های خوشمزه دیگری آشنا شوید، طرز تهیه انواع خورشت را مطالعه کنید.مواد لازم
6 تکه مرغ
1/2 پیمانه غوره
6 عدد بادمجان
8 عدد گوجه فرنگی
2 عدد پیاز
2 عدد هویج
3 حبه سیر
2 فنجان آب جوش
1 قاشق غذاخوری زعفران دم کرده
نمک فلفل و زردچوبه به میزان لازم
روغن به میزان لازم
دستور تهیهمرحله اول : آماده سازی مواد اولیهیک قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید. مرغ، هویج و پیاز نگینی خرد شده، سیر، نمک، فلفل، زردچوبه و مقداری آب را داخل آن بریزید و صبر کنید تا مرغ نیم پز شود. مرغ نیم پز شده را در یک تابه با مقداری کره سرخ کنید و در حین سرخ روی آن زعفران بریزید.مرغ را از تابه خارج کنید در همان تابه پیاز نگینی خرد شده ای را تفت دهید تا طلایی شود. ۴ عدد گوجه فرنگی را رنده کنید و به پیاز ها اضافه کنید کمی زردچوبه نیز بریزید. رب گوجه فرنگی را نیز ریخته و خوب هم بزنید. در آخر نمک و فلفل نیز بریزید.مرحله دوم : پخت نهایی خورش غوره مسما گیلانیآب مرغ را از صافی رد کنید به گوجه و رب اضافه کنید و هم بزنید تا حل شوند شعله را زیاد کنید تا جوش بیاید. در یک تابه روغن ریخته و غوره ها را تفت دهید و به سس اضافه کنید. شعله را کم کنید، ۳ عدد گوجه فرنگی را نصف کنید و با تکه های مرغ و آب جوش به خورش اضافه کنید.مرحله سوم : افزودن بادمجان به خورش غوره مسما گیلانیدر یک تابه روغن ریخته بادمجان ها را سرخ کنید. ۱۵ دقیقه قبل از اینکه خورش را از حرارت بردارید بادمجان ها را به آن اضافه کنید. در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید خوب جا بیفتد.نکات مهم و ترفندهادر این غذا می توانید از انواع مختلف گوشت استفاده کنید.اگر از غوره تازه استفاده کنید بسیار خوش طعم تر می شود.به جای بادمجان می توانید از کدو نیز استفاده کنید.برای گرفتن تلخی بادمجان ها پس از پوست گرفتن، آن ها را به مدت ۳۰ دقیقه در آب و نمک بگذارید.برای جا افتادن این خورش 90 دقیقه زمان لازم است.غوره مسما محلی با مرغ و جوجه های کوچک کامل آماده می شود.