اسپه شله یکی از آش های محلی مختص استان گلستان می باشد که معمولاً در فصل سرما طبخ می شود. استان گلستان بسیار سرسبز بوده و دارای تنوع غذایی بسیاری می باشد. این استان دارای مراکز گردشگری بسیار جذاب بوده که متاسفانه به دلیل دوری از پایتخت کشور مردم کمتر به این منطقه سفر کرده اند.استان گلستان دارای آب و هوای معتدل است و از نظر کشاورزی نیز بسیار فعال می باشد و همانطور که ذکر کردیم دارای تنوع غذایی بسیار زیادی است. آش اسپه شله یکی از انواع این غذاها می باشد که مردمان این منطقه آن را در ایام گوناگون طبخ می نمایند. ما در این مقاله بهترین و اصلی ترین روش برای پخت آش اسپه شله را برایتان قرار داده ایم.در رابطه با ادویه جات نیز حتما باید حواستان جمع باشد تا هیچ ادویه ای را زیاد نریزید. مخصوصا در طرز تهیه آش اسپه شله همه چیز باید استاندارد و ایده آل باشد تا بتوانید یک آش محلی و مناسب را طبخ نمایید. دیگر نیازی نیست که حتما به شهر خاصی سفر کنید. شما می توانید با بررسی و انجام مراحل بصورت گام به گام در زیر یک آش اسپه شله خوشمزه را طبخ نموده و با عزیزانتان میل کنید.
طرز تهیه آش اسپه شله را بصورت کاملا کاربردی و حرفه ای برایتان قرار داده ایم. کافیست این مراحل را کامل و درست انجام داده تا هنر آشپزی خود را هر روز ارتقا داده و پیشرفت نمایید و همچنین آش اسپه شله اصل گرگان را برای عزیزانتان طبخ نمایید. آموزش فوق العاده انواع غذاهای شمالی استان مازندران ( 21 غذای محلی مازندرانی ) را نیز مطالعه کنید.ما با شما هستیم تا ارتقا کیفی و کمی سطح آشپزی شما اتفاق بیافتد. حتما از آموزش های رایگان آشپزی ما استفاده کرده و لطفا با نظرات خود ما را در این امر خطیر راهنمایی نمایید. مطالعه آموزش انواع غذا با مرغ و غذا با میگو و غذا با پنیر را از دست ندهید.آموزش طرز تهیه آش اسپه شلهبرای آموزش طرز تهیه آش اسپه شله دانستن نکات زیر بسیار مهم است تا آش شما یا همان آش اسپه شله بسیار خوشمزه و حرفه ای دربیاید. قبل از اینکه این نکات را با یکدیگر بررسی نماییم باید بدانید که آش اسپه شله از چه موادی تشکیل شده است.آش ها از مواد اولیه خاصی تشکیل شده اند. این مواد اولیه در اکثر آش ها مشترک است. آش ها همانطور که می دانید از انواع حبوبات و سبزیجات بوجود می آیند. آش اسپه شله نیز دارای مواد اولیه خاص خود است. آموزش طرز تهیه آش گزنه گرگانی با رسپی کامل برای مطالعه در اختیار شما قرار دارد.این آش دارای انار ترش و برنج و سبزیجات تازه شامل جعفری، شوید، اسفناج و گشنیزمی باشد که می بایست آنها را در کنار یکدیگر پخت و یک آش بینظیر آش اسپه شله را بطور محلی و سنتی تهیه و طبخ نمود.حتما طرز تهیه انواع آش و طرز تهیه انواع بستنی و طرز تهیه انواع غذاهای محلی را مطالعه نمایید. دنیایی از طرز تهیه انواع غذا را در اینجا مطالعه خواهید کرد. به شما پیشنهاد می دهیم آموزش انواع غذاهای محلی آذربایجانی (17 غذای استان آذربایجان شرقی) را نیز مطالعه کنید.آش ها از مواد اولیه تازه تشکیل می شوند. سبزیجات بکار رفته در آش اسپه شله حتما می بایست تازه بوده و بهتر است ارگانیک نیز باشد. البته درباره سبزیجات مطالب مختلفی ارایه کرده ایم. شما عزیزان می توانید این مقالات را مطالعه کرده و از برچسب ها نیز استفاده نمایید. نکته مهم در تهیه آش اسپه شله این است که شما بتوانید بهترین کیفیت را برای میهمانان خود تهیه نمایید.درباره کیفیت آش اسپه شله مرغوب بودن مواد اولیه از نکات اصلی است. اگر به میهمانی خاصی رفته اید یا همچنین به رستوران خاصی که یک غذای بسیار خوشمزه را برای میهمانان خود تهیه کرده است مطمئن باشید که مرغوبیت مواد اولیه از مهمترین مسائل است و همچنین تاثیر بسیار زیادی در طعم غذا دارد.نکات حرفه ای برای طرز تهیه آش اسپه شلهنکات ضروری که می بایست برای طرز تهیه آش اسپه شله رعایت کنید بدین صورت می باشند :
در طرز تهیه آش اسپه شله حتما از سبزیجات تازه و ارگانیک استفاده کنید. این مورد را تاکید کرده ایم. یکی از دلایل اصلی خوشمزه بودن آش ها مخصوصا آش اسپه شله در استفاده از سبزیجات تازه و ارگانیک است. عطر بینظیری به آش اسپه شله خواهد داد.
اگر برای طرز تهیه آش اسپه شله نیاز به استفاده از سبزیجات خشک شده داشتید باز هم سعی کنید این سبزیجات مانده نبوده و نسبتا تازه باشند. سبزیجات خشک شده قدیمی عطر آنچنانی ندارند.
حتما حواستان باشد که در طرز تهیه آش اسپه شله از شعله اجاق گاز بالا استفاده نکنید. همیشه سعی کنید تا آش اسپه شله با حرارت ملایم طبخ گردد. شعله زیاد باعث می شود تا آش اسپه شله ته گرفته و طعم آن به سوختگی برود.
برای جا افتادن آش صبر داشته باشید و تا جای ممکن آب اضافه نکنید مگر به اندازه و از آب کتری که جوشیده شده باشد.
برای سرو آش اسپه شله هم هنرمندانه این کار را انجام دهید و حتما از ظرف مناسب برای ریختن آش اسپه شله استفاده کنید.
برای نگهداری از آش باقیمانده حتما آن را به قابلمه منتقل کرده و حتما درب آن را ببندید و بعدا داخل یخچال نگه داری نمایید.
به هیچ عنوان آش گرم را مخصوصا آش اسپه شله را بصورت گرم داخل یخچال نگذارید. حتما اجازه دهید آش اسپه شله خنک شده و بعدا به یخچال منتقل کنید.
برای سبزیجات هم سبزی درشت خرد شده و بدون ساقه باشد. این یکی از فوت های کوزه گری برای طبخ هر نوع آش است.
پیاز داغ و سیر داغ و همچنین نعناع سرخ شده در بسیاری از آش ها برای تزیین استفاده می گردد. البته نه همه آش ها ولی در بسیاری از آش ها شما می توانید با اینها به آش خود جذابیت بصری خاصی را به میهمانان خود القا نمایید.
همیشه حواستان باشد در طرز تهیه آش اسپه شله یکی از بهترین نکات و اصلی ترین آنها خوشمزه بودن آش می باشد. شما می توانید از یک ظرف مناسب برای پخت استفاده نمایید. ظرف مسی یکی از این ظروف است که غذا در آن بسیار خوشمزه و بینظیر می شود.
در پایین طرز تهیه آش اسپه شله را بصورت مرحله به مرحله قرار داده ایم. شما می توانید این دستور پخت را پرینت کرده و نزد خود نگه دارید. حتما در صورت تمایل امتیاز داده و ما را در ارایه خدمات بیشتر یاری نمایید.مواد لازم
2 پیمانه انار ترش
1 پیمانه برنج
500 گرم سبزی معطر (جعفری، شوید، اسفناج و گشنیز)
2 قاشق غذاخوری نعنا خشک
شکر و نمک به میزان لازم
دستور تهیهمرحله اولابتدا سبزی را خوب شسته و کنار بگذارید تا آب اضافی آن خارج شود. سپس سبزی ها را ریز خرد کنید. برنج را شسته و از یک الی دو ساعت قبل خیس کنید. برنج را همراه مقداری آب داخل قابلمه ریخته و روی حرارت قرار دهید. صبر کنید تا برنج کمی نرم شود، سپس به آن کمی نمک اضافه کنید.مرحله دومسبزی خرد شده را به قابلمه اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط شوند. دانه های انار را با کمک گوشت کوب برقی یا دستی خوب له کنید تا آب آن گرفته شود. سپس آن را با شکر و نعنا مخلوط کنید تا شکر کاملا در آب انار حل شود.مرحله سومصبر کنید تا برنج و سبزی خوب بپزند و به اصطلاح آش جا بیافتاد. سپس مخلوط انار و شکر را به قابلمه اضافه کنید. آش را هم بزنید تا برنج ته نگیرد و انار و برنج مخلوط شوند. بعد از اینکه آش چند جوش دیگر زد آن را از روی حرارت برداشته و به ظرف مورد نظر منتقل کنید.نکات مهم و ترفندهامی توانید از دستگاه مخلوط کن یا آب میوه گیری برای له کردن انار ها نیز استفاده کنید.بهتر است مخلوط انار و شکر را بعد از اینکه آش کاملا پخت به آن اضافه کنید تا طعم انار از بین نرود.شما می توانید طبق سلیقه خود هسته های له شده انار را جدا کرده یا همراه آب انار به قابلمه اضافه کنید.