مستر بلیط در این مقاله خود، تصمیم گرفته است به معرفی ۱۰ جاذبه گردشگری بندر چابهار ایران بپردازد. جالب است بدانید، چابهار (تنها بندر اقیانوسی در کشور) به علت موقعیت راهبردی و بازرگانی فوق العاده ای که دارد مورد توجه مردم ایران قرار گرفته و نزد تمام جهانیان شناخته شده است. نکته حائز اهمیت درباره چابهار، طبیعت زیبا و آب و هوای متعادل آن است که موجب شده حتی در فصل پاییز و زمستان هم گردشگرانی را به خود جذب کند. اگر فکر بازدید از چابهار به ذهنتان خطور کرد، بهتر است از بلیط هواپیما چابهار استفاده کنید زیرا با توجه به شرایط جوی، سفر با هواپیما از نظر گرمی وسیله نقلیه و سایر موارد راحت تر است.
کوه مینیاتوری یا کوه های مریخی
کوه های مینیاتوری یا همان مریخی، در شهر چابهار واقع شده اند که متاسفانه یا خوشبختانه چندان نزد عامه مردم شناخته شده نیستند. این کوه ها، به علت موقعیت خاص خود، در مناطقی قرار دارند که به آن ها بد بوم یا بدلند می گویند. همه این مناطق یک سری ویژگی مشترک دارند مانند نداشتن ارزش چراگاهی و فقدان پوشش گیاهی.
بر اساس تحقیقات صورت گرفته توسط محققان، کوه های مینیاتوری رسوبی هستند و به علت بارش باران های موسمی و فرایند گذشت زمان به وجود آمده اند؛ همچنین وجود گونه های مختلف فسیل های ماهی در کوه های مریخی، بر قرار داشتن این کوه ها در زیر آب در زمان گذشته، مهر تاکید می زنند. درواقع این کوه ها، دنباله رشته کوه های زاگرس اند که می توانند حدود ۵ میلیون سال عمر کنند! متاسفانه تا امروز تلاش های مبنی بر ثبت این کوه های شگفت انگیز به عنوان یک ژئوپارک ملی در سطح جهان، نتیجه ای نداشته و پیگیری نشده اند، لذا امید است به زودی ارزش کوه های مینیاتوری برای تمام مردم جهان مشخص شود.
تالاب لیپار یا تالاب صورتی
تالاب صورتی یا همان تالاب لیپار، یکی از زیباترین تالاب های ایران است که علاوه بر شکلی متفاوت، دارای طبیعتی بکر نیز می باشد.
در این تالاب، تقریبا ۹۰ درصد پلانکتون های گیاهی، مواد آلی و معدنی وجود دارد که تولید بیولوژیکی را در برخی از فصل های خاص تغییر می دهند. موارد ذکر شده، هنگامی که با جریانات دریایی به وجود آمده از طوفان های مونسون که هرساله در ماه های مهر و خرداد، هندوچین و هندوستان را درگیر می کند همراه می شوند، تعداد پلانکتون های گیاهی را در ماه های بعد از مونسون، یعنی اواسط خرداد تا اواسط شهریور، به طرز خارق العاده ای فزونی می دهند؛ اما برعکس این مقدار در آذر ماه به شدت کاهش می یابد.
از دیگر زیبایی های این تالاب، می توان به پرندگانی مانند چنگر، فلامینگو، کشیم، طاووسکن، باقرقره، تهیو، عقاب دشتی و به وجود آمدن بلوط و گزنه در آب اشاره کرد؛ همچینن در تالاب صورتی، پنبه های وحشی رشد می کنند که ساکنان این مناطق به وسیله آن ها تشک و بالش تهیه، به فروش و یا به مصرف شخصی می رسانند.
کوه های گِل افشان
اگر گذرتان اتفاقی و یا عمدی به چابهار افتاد، حتما از کوه های گِل افشان دیدن کنید! مهم ترین کوه گِل افشان، در محلی نزدیک به کُنارک که به عنوان بندر تَنگ شناخته می شود، قرار دارد.
بندر تَنگ، تقریبا ۱۰۰ کیلومتری چابهار واقع شده است. آنچه در اطراف این کوه مشاهده می شود، بیابان هایی وسیع هستند که به جذابیت آن با کمال سخاوتمندی افزوده اند.اگر قصد رسیدن به این کوه را دارید، نیاز است که به چاله ای که تقریبا ۲ متر عمق دارد، وارد شوید. پس از رسیدن به کوه، در بالاترین نقطه آن، چاله ای دیگر به چشم تان می خورد که سرشار از گل است و به فاصله یک دقیقه، مقداری گل از چاله خارج و با برخورد به زمین، صدایی شبیه به ترکیدن یک حباب ایجاد می کنند.
منطقه حفاظتی باهوکلات (گاندوها)
یکی از جالب ترین جاذبه های گردشگری چابهار، منطقه حفاظتی باهوکلات است که به علت وجود تمساح گاندو، به آن گاندو هم می گویند. دیدن این جاذبه گردشگری، برای دوست داران حیات وحش و عکس برداری به شدت توصیه شده است. حتما از این منطقه دیدن کنید و به هیچ وجه نگران نباشید زیرا منطقه حفاظت شده باهوکلات بسیار امن است. با بازدید از این مکان، علاوه بر گاندو، سنجاب بلوچی، شغال، روباه، سیاه گوش، خدنگ، مرغ سقای پای خاکستری، کاکایی، عقاب شاهی، هوبره و موجودات دیگری را مشاهده می کنید.
جنگل های حرا
شاید تا کنون نمی دانستید که جنگل حرا در آب قرار دارد! بله، درست خواندید! جنگل حرا، در خلیج گواتر قرار گرفته است به همین دلیل، این خلیج یک منطقه محافظت شده به شمار می رود. اگر توانستید، روز به جنگل حرا سفر کنید، اما شب های این جنگل هم زیبا هستند و شما می توانید با یک تیر دو نشان بزنید و علاوه بر بازدید از این مکان زیبا، زندگی محلی را هم تجربه کنید. جنگل حرا و پرندگان آن، به تنهایی بسیار جذاب هستند؛ اما آن چیزی که به زیبایی آن ها می افزاید، مردم مهمان نواز و مهربان این منطقه است. اهالی این محل، ماهی گیری و حصیر بافی می کنند اما مهمان نوازی آن ها بیشتر مورد توجه قرار گرفته است.
قبرستان جن ها
سیستان و بلوچستان، یکی از استان های محروم ایران است که متاسفانه با وجود برخورداری از آثار تاریخی و گردشگری فراوان، زیاد شناخته شده نیست. برخی معتقدند، سیستان و بلوچستان، یازدهمین سرزمین می باشد که اهورا مزدا آن را خلق کرده است. جالب است بدانید، این استان در دوره های مختلف، نام های مختلفی داشته مانند: سیوستان، سکستان، سیستن، ماساژت، آریاپلیس، درانگیانا، زرنگ، زرنج، نیم روز (نصف النهار)، زوال، زابل و…
قبرستان جن، به عقیده اهالی مردم تیس چابهار، محل دفن جن هاست که قبرستان مردم این منطقه هم در کنار آن قرار دارد. می توان گفت این مکان یکی از ترسناک ترین جاذبه های چابهار است ولی بازدید از آن می تواند برای برخی از افراد هیجان انگیز باشد!
روستای باستانی تیس
روستای تیس، یکی از قدیمی ترین روستاهای کشور است که از دوره هخامنشیان، مردمانی در آن زندگی می کردند.در دوره هخامنشیان، به علت اهمیت این روستا در دریای مکران، کالاها و محصولاتی از هند و آسیای شرقی به وسیله روستای تیس، به کشور وارد می شدند. در دوره اسلامی هم این روستا مانند گذشته از اهمیت زیادی برخوردار بود اما به علت کاهش تولید نیشکر و پانیذ در دریای مکران، به تدریج از اهمیت آن کاسته و از توجه ها دور شد. در حال حاضر، رودخانه لاوری در میان این روستا جریان دارد و گردشگران برای بازدید از مکان های جذاب این روستا به آن سفر می کنند.
درخت مکر زن
انجیر معابد که محلی ها به آن درخت مکر زن می گویند، درختی است که ریشه های آن روی زمین و شاخه های آن روی تنه درخت قرار گرفته اند و هرشاخه از این درخت با رسیدن به زمین، به سایر ریشه ها می پیوندد. نام دیگر این درخت، درخت آرزوهاست چرا که به عقیده قدیمی ها، با نشستن زیر سایه درخت مکر زن و آرزو کردن، تمام آرزوها و خواسته های افراد به حقیقت می پیوندند، البته بعضی هم پارچه هایی را به منظور تحقق آرزوهای خود به شاخه و ریشه های درخت مکر زن وصل کرده اند. برای دیدن این درخت، کافیست به روستای رمین که در مسیر چابهار-گواتر واقع شده بروید.
روستای درک
اگر در زمینه عکاسی هنرمند هستید، لازم است حتما از روستای درک دیدن کنید زیرا این روستا، علاوه بر طبیعتی زیبا، در کنار دریا، بیابان هم دارد و شما مجبور نیستید برای ثبت لحظات بیابان و دریا به دو مکان مختلف سفر کنید؛ همچنین، نخل ها و رمل های موجود در درک، می توانند هنر عکاسی شما را جهانی و به تمام مردم نشان دهند. این روستا، از خود چابهار اندکی دور است اما مطمئن باشید که زیبایی ها و جاذبه های آن ارزش طی کردن این مسیر طولانی را دارند و شما را پشیمان نمی کنند.
غار های بان میستی
یکی دیگر از جاذبه های روستای تیس، غارهای سه گانه آن هستند که یکی از آن غارها طبیعی و به شکل نیم دایره و دو غار دیگر دست کند می باشند. جالب است بدانید، در غار طبیعی این روستا، یک آرامگاه وجود دارد و به همین علت توجه گردشگران را برانگیخته است. محلی ها به این غارها، بان میستی می گویند زیرا بان، معنی مرد نیکوکار و خداپرست و میستی، معنی معبد می دهد.