نسیم سحر

جدید ترین مطالب
بخش بایگانی

آخرین ارسالی های انجمن

آية اللّه حاج ميرزا محمّد ثقفى صاحب تفسير روان جاويد در تفسير قرآن مجيد

محل تولد: تهران 
تاريخ تولد: 1313 ق 
تارخ وفات: 1405 ق 
استادان: ابو الفضل تهرانى‏ و آيت اللّه حائرى‏ و آيت اللّه رفيعى قزوينى‏  
شاگردان:؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

معرفي تفسير:
 تفسير روان جاويد در تفسير قرآن مجيد
 
روش تفسير:
مؤلّف در ابتدا رويکرد کلّى تفسيرى خود را اينگونه توضيح مى‏ دهد:« از جهات قرآن, جهتى را در نظر گرفتم که براى آن نازل شده، و آن هدايت متّقين است». دوم اينکه چون در تفسير، توجّه به احاديث مأثور ضرورت دارد و فهم بسيارى از آيات قرآنى جز در پرتو تبيين معلّمان وحى ممکن نيست، ايشان« تفسير صافى»، اثر مرحوم فيض کاشانى( رضوان اللّه عليه) را ملاک قرار داده و روايات تفسيرى را از اين کتاب برگزيده است. سديگر آنکه مخاطب مؤلّف در اين تفسير، عموم هستند و براى آنکه به همه آنان نفع برسد« تا توانسته مطالب را تنزّل داده و عبارات را ساده نوشته است».

 تأکيد مؤلّف بر اين سه عنصر اصلى و به ويژه عنايت به وجهه هدايتى قرآن، موجب شده است که مؤلّف در مقام تفسير آيات از بحث‏هاى تفصيلى و تخصصّى، خصوصا بحث‏هاى فنّى و ادبى- که در بسيارى از تفسيرهاى قديم رواج داشته است- فاصله بگيرد, امّا به مباحث علمى کلامى و فلسفى، تا آنجا که به ابعاد هدايتى قرآن ارتباط دارد، بيشتر بپردازد.

 روش کار بدين صورت است که مؤلّف ابتدا يک يا چند آيه از يک سوره را مى ‏آورد، آنها را ترجمه مى‏ کند و سپس به تفسير مى ‏پردازد. گاه نيز مطالبى را افزون بر تفسير آيه، با عناوين ايقاظ، شرح، ارشاد، تحقيق و... ارائه مى‏ کند. در تفسير آيات، گذشته از تأکيدى که بر نقل روايات بر پايه تفسير صافى دارد، مهمترين نکات مربوط به آيه را مطرح مى‏ نمايد. اين نکات و آنچه به صورت استطرادى ارائه مى‏ کند، ممکن است درباره قرائت آيه، شأن نزول آن يا بحثى کلامى، فقهى، تاريخى و امثال آن باشد. 

 

آثار مفسر: تفسير روان جاويد و دست نوشته هاي بسياري در موضوعات قرآني

نسیم سحر دات آی آر

تعجیل در ظهور آقا امام زمان عج صلوات

 

مطالب مرتبط

تظرات ارسال شده

کد امنیتی رفرش